Начало Резервирай Снимки Кухня История Контакти
Нашата кухня и нашите рецепти за уникален вкус. Добре дошли в ресторант Казино - град Шумен.

Кухнята на Ресторант КАЗИНО | град Шумен

Салати

Италианските салати са неразделна част от италианската кухня и се отличават с използването на свежи, висококачествени съставки. Те са разнообразни, често прости, но със силно изразен вкус, благодарение на внимателно подбрани продукти.

Италианските салати могат да варират от много прости, като "Insalata Caprese" (домат, моцарела, босилек), до по-богати на съставки, като "Panzanella" (салата с хляб, домати, краставици и лук).

Заповядайте да опитате нашите вариации. 🙂

Предястия

Италианските предястия, известни като "antipasti," са важна част от италианската култура на хранене и представляват началото на всяко традиционно италианско хранене.

Те са създадени, за да стимулират апетита и да подготвят небцето за следващите ястия.Италианските предястия са не само вкусни, но и предоставят възможност да се насладите на разнообразието от италиански кулинарни традиции, преди да продължите с основните ястия.

Пица

Италианските пици са символ на италианската кухня и са обичани по целия свят заради своето съвършено съчетание от простота, качество на съставките и богатство на вкусове.Италианските пици обикновено се характеризират със семпли, но висококачествени съставки. Въпреки че класическите пици са семпли, Италия предлага голямо разнообразие от пици, които варират според региона.

Италианските пици са истинско въплъщение на философията на италианската кухня – уважение към традициите, използване на свежи и качествени продукти и стремеж към съвършенство в простотата. Всяка пица е уникална и носи вкусовете и аромата на региона, от който произлиза.

Паста

Италианската паста е един от основните стълбове на италианската кухня, известна със своето безкрайно разнообразие от форми, сосове и начини на приготвяне.

Пастата не е просто храна; тя е културно наследство, предавано от поколение на поколение.Един от ключовите елементи на италианската паста е начинът на готвене "al dente," което означава, че пастата трябва да бъде сварена до състояние, при което е твърда, но не сурова. Това запазва текстурата и подчертава вкуса на пастата.

Ризото

Ризотото е едно от най-елегантните и обичани ястия в италианската кухня, особено в северната част на страната.

Ризото: Това кремообразно ястие с ориз е символ на италианската култура на хранене и се отличава с дълбок вкус и изисканост.Италианското ризото е известно със своя балансиран вкус. Въпреки че може да съдържа само няколко съставки, всяка от тях е подбрана така, че да допълва останалите и да създава хармонично ястие. Обикновено се завършва с добавка на масло и настърган пармезан за допълнителна кремообразност и дълбочина на вкуса.Италианската паста и ризото са две от най-важните кулинарни традиции на Италия. Те символизират любовта на италианците към простотата, качеството и баланса във всяко ястие, като всяка хапка разказва историята на региона и културата, от която произхождат.

Морски дарове

Италианските ястия с морски дарове са неразделна част от кулинарната традиция на страната, особено в крайбрежните региони. Те се отличават с използването на свежи продукти, семпли рецепти и уважение към естествения вкус на съставките.

Италианските ястия с морски дарове отразяват богатството и разнообразието на моретата около Италия. Те са пример за това как простотата и уважението към природата могат да създадат невероятни вкусове, които пленяват любителите на морските дарове по целия свят.Италианските ястия с риба са ключова част от кулинарното наследство на страната, особено в крайбрежните райони и островите.

Риба

Италианските ястия с риба са отражение на любовта към морето и уважението към природата, които са в основата на италианската кухня. Те предлагат простота и изящество, като всяка хапка носи вкуса на Средиземно море и страстта на италианските готвачи към висококачествената храна.

Основни

Италианските основни ястия с месо са важна част от кулинарната традиция на страната, като те варират значително в зависимост от региона и използваните меса.

Много италиански месни ястия се приготвят чрез бавно готвене, което позволява на месото да стане меко и сочно, а вкусовете на съставките да се слеят.

Италианско плато с брускети

Италианското плато с брускети е класическо предястие, което съчетава простотата и автентичния вкус на традиционната италианска кухня. Това плато се състои от хрупкави филийки хляб, запечени на скара и гарнирани с различни свежи и ароматни съставки. Нашите брускети са с пушена сьомга и Филаделфия.

Плато мезета

Платото с мезета често включва селекция от италиански колбаси и сушени меса. Тези меса са внимателно подбрани и нарязани на тънки резени, които запазват своя аромат и текстура.

Плато сирена

Сирена- Италианското плато със сирена е истинско удоволствие за любителите на сирена и представлява селекция от най-добрите италиански сирена, всяко със своя уникален вкус и текстура. Това плато е идеално както за предястие, така и за десерт, съчетано с вино и плодове.

Десерти

Италианските десерти са известни със своето разнообразие и богатство на вкусове. Те съчетават традиционни рецепти с използването на висококачествени съставки, които придават на всяко ястие уникален вкус и аромат.

Десерт, с който много се гордеем - класиката на Италия е нашето тирамису направено от нашата кухня по класическа италианска рецепта